Informacije 080 11 32 Trgovine
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100€.

Pohodniška obutev

9 artiklov

Naša spletna trgovina nudi veliko izbiro ženskih pohodniških čevljev, ki jih odlikujejo inovativne rešitve priznanih blagovnih znamk. Pohodniška obutev je danes bolj trendovska kot kdajkoli prej, a iskanje primernih čevljev je lahko težavno. Pri izbiri so pomembni (vremenski) pogoji, v katerih jih bomo uporabljali, težavnost aktivnosti, in pa seveda osebni stil. Za lažjo izbiro smo za vas razjasnili nekaj ključnih faktorjev, ki jih je smotrno upoštevati.

Izbirajte med trpežnimi modeli v klasičnih naravnih odtenkih ali zabavnih, privlačnih barvah, ki izražajo vašo individualnost. Vsi čevlji v naši kolekciji so izdelani iz preizkušenih materialov, ki vas ne bodo razočarali.

Teža in robustnost

Sodobni trend je privedel do lažjih in bolj prilagodljivih pohodniških modelov za ženske, vendar je še vedno na voljo mnogo kakovostnih tradicionalnih usnjenih modelov. Debelejše usnje nudi odlično zaščito pred udarci na zahtevnejšem terenu.

Vprašati se morate ali je za vas bolj ustrezna težja usnjena pohodniška obutev (ki daje prednost podpori in zaščiti) ali sintetični dizajn, ki je lažji in okretnejši. Za večino manj zahtevnih uporabnikov so le ti primernejši.

Velikost

Ko izbirate svoj par čevljev, je ključnega pomena, da ohranite cirkulacijo v stopalih. Za to po navadi poskrbi obutev, ki je vsaj eno številka večja od tiste, ki jo običajno nosite. Prsti na nogah potrebujejo prostor za širjenje in premikanje. In ne pozabite nositi volnenih ali sintetičnih nogavic, ki preprečujejo nastanek žuljev in odvajajo vlago. Pohodniški čevlji morajo vzbujati občutek udobja že takrat, ko jih prvič obujete.

Nepremočljivost

Stari, klasični pohodniški čevlji so po definiciji nepremočljivi. Nekoč so jih ljudje celo dodatno namazali z oljem ali voskom. Potem se je na trgu pojavil Gore-Tex. Od poznih sedemdesetih let prejšnjega stoletja je to najbolj priljubljeni material. Fino tkana membrana, ki zadržuje vlago in hkrati diha, zagotavlja idealne pogoje. Najbolj kakovostni nepremočljivi pohodniški čevlji še danes vsebujejo Gore-Tex membrano ali membrane z zelo podobnimi lastnostmi.

Oprijem

Ker boste na svojih pohodniških avanturah nedvomno naleteli na spolzka tla, je potrebno pomisliti tudi na čevlje in škornje z odličnim oprijemom. Pri brezkompromisnem oprijemu na skalnatih, mokrih in blatnih terenih, pomembno vlogo igra kakovost gume in oblika podplata. 
Za ohranjanje dobrega oprijema je ključno tudi zavezovanje, stabilnost in pravilna lega noge med uporabo.

 

 

Hitra in zanesljiva dostava
100% varen nakup
Brezplačna dostava pri nakupu nad 100€
Enostavno vračilo
Vsi artikli na zalogi
Dolgoletne izkušnje
Filtri Meni
Top