Informacije 080 11 32 Trgovine
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100€.

Luhta

135 artiklov
1 / 7

Luhta Sportswear Company je ugledno finsko podjetje, ustanovljeno davnega leta 1907 v Lahtiju, ki že več kot stoletje razvaja z dediščino nordijskega znanja in izkušenj. Pod njeno okrilje spadajo svetovno znane blagovne znamke Luhta, Icepeak, Torstai, Dachstein, Rukka, Ril’s O.i.s. in Your FACE. Eno največjih podjetij za športna oblačila in obutev je prisotno v več kot petdesetih državah po vsem svetu. Predanost k napredku, inovaciji in odličnosti je tista, ki Luhto loči od konkurence. 

Vabljeni k ogledu kakovostnih bund, jaken, majic, športnih hlač in jop, ki predstavljajo vrhunski nordijski dizajn. Ob tem pa ne spreglejte šalov, pajkic, zimskih škornjev in plaščev, ki pričarajo toplino tudi v največjem mrazu. Luhta je znamka tako za aktivne ter tudi tiste, ki pozimi najbolj uživajo ob toplem čaju, filmu in knjigi. 

Iz daljnega severa se že desetletja širi glas o inovativnosti, trpežnosti, izjemnem dizajnu ter najnovejših materialih, ki odlikujejo izdelke znamke Luhta. Sledite nordijski zapuščini in si privoščite najboljše iz sveta zimske športne opreme. 

Kratka zgodovina

Najboljše znamke imajo tudi zanimivo tradicijo, kar potrjuje tudi Luhta. Začetek zgodbe sega v daljno leto 1907, ko se je Vihtori Luhtanen odločil za samostojno poslovno pot. Za oblikovanje in šivanje je bila zadolžena žena, sam pa se je osredotočil na prodajo. Nedolgo zatem je družinsko podjetje zaposlilo dve šivilji, kar je bil uvod k ustanovitvi lastne šiviljske delavnice. Slednja je bila dokončana leta 1928 in sicer na poslovnem območju v bližini železniške postaje v Lahtiju. V podjetju je bilo takrat že kar 30 ljudi. 

Tudi med vojnama je podjetje ostalo v družini. Vihtori Luhtanen je vajeti predal naslednji generaciji in leta 1944 je podjetje prevzel Jaakko Luhtanen. Slednjemu je uspelo podjetje obdržati nad vodo tudi v težkih časih vojne. Do leta 1950 je bila ponudba obnovljena, časi so se umirili in podjetje je večji poudarek dalo na oblačila za prosti čas. 

V 60-ih letih je Luhta na Finskem zacvetela in ponudila je moderno, barvito kolekcijo, v kateri so blestele bluze, srajce in hlače. Podjetje je nizalo uspehe in širilo svoje poslovanje skozi naslednji dve desetletji. Luhta je preživela tudi finsko recesijo devetdesetih in v novo tisočletje zakorakala z novim zagonom in vizijo. Pridružite se zgodbi priljubljenega podjetja za športna oblačila, ki zagotavlja pravo vrednost zaposlenim, partnerjem, končnim uporabnikom in vlagateljem.

 

 

 

 


Hitra in zanesljiva dostava
100% varen nakup
Brezplačna dostava pri nakupu nad 100€
Enostavno vračilo
Vsi artikli na zalogi
Dolgoletne izkušnje
Filtri Meni
Top