Informacije 080 11 32 Trgovine
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100€.

Vans

8 artiklov

Vans je ameriška znamka, ki predstavlja strast do gibanja in urbanih športov, uživanje v brezskrbnem poletju, uporniškega duha mladine in pa seveda trpežne in udobne superge. S slednjimi se je v zavest mladih in mladih po srcu zasidrala kot kulturno pomemben faktor, ki je spodbujal kreativnost in pristno izražanje. 

Brskajte po naši zbirki kultnih superg in dopolnite svojo kolekcijo z barvnim in udobnim modelom, ki vam kar najbolje ustreza. 

Kratka zgodovina

Vans je že desetletja sinonim za obutev rolkarjev, ki so znamko posvojili že v zgodnjih sedemdesetih prejšnjega stoletja. Sam začetek zgodbe pa sega v leto 1966, ko sta brata Van Doren ustanovila podjetje The Van Doren Rubber Company. Prvi legendarni modeli športnih superg so luč sveta ugledali v sedemdesetih: The Vans #95, Vans #36 (ali Old Skool), The Vans #98 in Sk8-Hi. 

Sledila je predstavitev sedaj ikoničnega stila obutve Classic Slip-On, ki ga je leta 1982 v svet ponesel uspeh mladinskega filma Fast Times at Ridgemont High. V filmu jih je nosil lik, ki ga je igral Sean Penn. Osemdeseta je zaznamovalo še eno vplivno sodelovanje. Steve Caballero je tisto slavno ime, ki so ga nosile legendarne superge The Half Cab. Slednje veljajo za ene izmed najbolj kulturno pomembnih superg v zgodovini rolkanja. 

Sredi devetdesetih je Vans svoj vpliv razširil s pomočjo punk rokovske turneje The Warped Tour. Kot glavni sponzor dogodkov je še dodatno utrdil svoje mesto v mladinski kulturi, ki je vključevala  rolkanje, glasbo in urbano modo. Serija dogodkov je trajala vsa poletja med letoma 1995 in 2019. 

Vans je leta 1996 sponzoriral prvenstvo v rolkanju z imenom Triple Crown of Skateboarding. V istem letu se je pričelo sodelovanje s podjetjem Supreme, ki je privedlo do serije superg Old Skools. Do leta 2000 se je serija Vans Triple Crown Series vključevala rolkanje, BMX, surfanje, deskanje na snegu, motokros, supercross in druge akcijske športe. 

Serija prvenstev je tudi v novem tisočletju uživala stalno rast, ki jo je širila tudi s pomočjo sodelovanja s televizijskima mrežama NBC in Fox Sports Net. V letu 2006 se je zgodilo veliko praznovanje ob 40 obletnici znamke, ki je vključevalo tudi sodelovanja s profesionalnimi rolkarji. 

V letu 2007 je svet razveselila prav posebna kolekcija z imenom Vans x The Simpsons. S svojim umetniškim ustvarjanjem so kolekcijo obogatili Kaws, Stash, Gary Panter, Geoff McFetridge, Dave Flores, Futura, Mr. Cartoon, Sam Messner, Taka Hayashi, Tony Munoz, Todd James and Neckface.

Prvi surferski film je Vans izdal leta 2011. V njem so blesteli Joel Tudor, John Florence, brata Gadauskas in drugi člani ekipe. 

Prvenstvo Triple Crown of Surfing je leta 2012 praznovalo 30 obletnico, sledilo je praznovanje 20 obletnice turneje The Vans Warped Tour. Največje praznovanje pa se je seveda zgodilo v letu 2016, ko je znamka praznovala pol stoletja obstoja.

 

-50% Brezplačna dostava Outlet VANS Authentic

-50% Brezplačna dostava Outlet VANS Old Skool

-50% Brezplačna dostava Outlet VANS Classic Slip-On Platform

Vans

VANS Classic Slip-On Platform

47,50 € 95,00 €

-50% Brezplačna dostava Outlet VANS Old Skool Zip

-50% Brezplačna dostava Outlet VANS Old Skool Zip

-50% Brezplačna dostava Outlet Vans Old Skool 36 DX

-50% Brezplačna dostava Outlet Vans Authentic

-50% Brezplačna dostava Outlet Vans Authentic

Hitra in zanesljiva dostava
100% varen nakup
Brezplačna dostava pri nakupu nad 100€
Enostavno vračilo
Vsi artikli na zalogi
Dolgoletne izkušnje
Filtri Meni
Top